Centric Digital’de yayınlanan verilere göre, mobilya sektörünün, ABD'deki tüketicilerin artırılmış gerçeklik (AR) ile alışveriş yapmak istediği 1 numaralı kategori olduğu (yüzde 60 oranla) olduğunu biliyor muydunuz?
Türkiye’de de aynı durumun yakın zamanda ortaya çıkabileceğini öngörmek hiç de zor değil.
İnternet üzerinden satışa odaklanan mobilya endüstrisi müşteri ihtiyaçlarına cevap vermek konusunda yıllar içinde sınırlı kalmıştır. Müşteri, almayı düşündüğü mobilyanın kendi alanlarına sığıp sığmayacağı ile ilgili ikileme düştüğünde ya da oda dekorlarıyla ilgili karar verme süreçlerinde, firma web sitelerindeki ürünler üzerinden değerlendirmede bulunmanın güçlüğünü kavramış bulunmaktadır. Web sitesi bazlı aramalarda, müşteri için evin boş alanlarını ölçmek, ürünün rengine ve estetiğine yönelik karar almak için saatler harcamak ve bunu satın alma davranışına dönüştürmek gibi zorlu ve yorucu süreçler gerekmektedir. Müşterilerin, mobilya alışverişinde internet üzerinden kötü bir satın alma kararı vermektense, ürünü fiziksel olarak görebilecekleri bir mağazayı ziyaret etmeyi tercih etmeleri bundan kaynaklanmaktadır.
Bununla birlikte, daha fazla insanın internet üzerinden mobilya satın almasını sağlayabilecek teknolojilere olan ihtiyaç bugün daha belirgin hâle gelmiş durumdadır.
Mobilya Endüstrisinde Artırılmış Gerçeklik:
“Nedir ve Nasıl İşler?”
E-ticaret alanı söz konusu olduğunda, artırılmış gerçekliğin ilk uygulayıcılarından bazıları mobilya endüstrisi oldu. Basit bir ifadeyle, artırılmış gerçeklik, mobilya markalarının gerçekçi ürün görselleştirmeleriyle, müşteri ürünü satın almadan önce bir alışveriş deneyimi yaşamasına olanak tanıyor. Bu nasıl mümkün olabiliyor?
Artırılmış Gerçeklik (AR) ile alışveriş yapanlar artık elektronik cihazlarını evlerinde veya ofislerinde herhangi bir alana yönlendirerek, oraya yerleştirmek istedikleri ürünü seçebilirler. Böylece seçilen ürünün, gerçekçi bir üç boyutlu (3D) versiyonuna ulaşabilirler. Üstelik, bu deneyim, ürünün renk ve desenleriyle oynayabilmelerini; stil, uyum ve boyut konusunda tekraren denemeler yapabilmelerini mümkün kılar. Mobilya endüstrisinde kullanılan artırılmış gerçeklik (AR), müşterilerin, internet üzerinden mobilya alışverişi yapmaya çalışırken karşılaştıkları potansiyel sorunları ortadan kaldırmaya hizmet etmektedir.
Örneğin, Wayfair'in popüler android uygulaması, Target, Houzz, Designhubz ve Designhubz ‘ın IKEA web sitesine entegre edilmesi/IKEA'nın “Place” uygulaması gibi, ürünleri, alışveriş yapanların evlerinde görselleştirmelerine yardımcı olan uygulamalar ortaya çıkmaktadır. Örneğin, IKEA’dan alışveriş yapmak istiyorsanız, artık ürünlerinin 3 boyutlu (3D) versiyonlarına istediğiniz açıdan bakabilir veya ürünü her açıdan kontrol edebilirsiniz.
nextAR.app
Comments